miercuri, 24 aprilie 2013

La multi ani, George ! Not ! :)

Ieri, 23 aprilie, ca in fiecare an mi`am sarbatorit ziua numelui, ca un derivat din Gheorghe care sunt.Ca de obicei am primit tot felu` de semne, de telefoane, de sms uri, de urari asteptate sau mai putin asteptate..Oamenii dragi mie, care conteaza, nu s`au dezis nici de data asta, cu mic cu mare mi`au urat de toate, sa`mi ajunga pana in iarna cand o sa mai prind un trandafir in clasicul buchet al vietii. :)
Cineva si`a cerut scuze ca n`a stiut ca e ziua mea, desi era abia ora 18, ziua nu se sfarsise, si oricum n`avea nicio obligatie sa urmareasca un calendar sau sa`mi ureze mie ceva, da` uite de aia imi e draga mie..pentru ca de multe ori da dovada de mult bun  simt, fata de altii care nu`l au deloc, ba dimpotriva.Am mai cernut o data sita intre prietenii mei virtuali [ pe cei reali nu i`am avut niciodata ], si cu adanc suspin de miserupe mi`am mai luat ramas bun de la cativa din ei. Ok, fiecare are un calendar pe acasa, fiecare poate sa dea un search in lista la litera G, sa scrie 3 cuvinte, ca poate celalalt se bucura chiar daca nu`s musai din suflet, la fel de bine toti avem calendarul ala cu datele de nastere de care tinem cond cateodata, pe care`l ignoram de multe ori. Eu am avut in lista ieri o fosta colega de generala care sarbatorea '' la dublu'' atat ziua de nume cat si de nastere, si ce am facut?nu i`am urat nimic.de ce ?pentru ca am realizat ca n`am mai vorbit cu ea de cand i`am dat add, si ca n`am nicio tangenta cu ea.Dar eu fac aceeasi mare greseala in fiecare an, am asteptari mari de la oameni mici. La anu` promit sa fie altfel, pana atunci sa mi`i pastrez aproape pe cei care merita.Respect ! :)

sâmbătă, 20 aprilie 2013

VINCON Vrancea Blogmeet

Nu stiu cu ce sa incep si cu ce sa termin, asa de tare ne`a ametit domnu` Mateescu..:)) Astazi am dat curs invitatiei colegului meu Alin Ionita, si am vizitat doua din cramele VINCON Vrancea, Crama Paradis, Crama Beciul Domnesc plus combinatul de conditionare a vinului si linia tehnologica din  Odobesti[ sper sa nu gresesc] .
Crama Paradis, cunoscută datorită rezervei de distilat de vin, este cea mai mare din Sud-Estul Europei, având peste 4,200 de butoaie din stejar.Aici m`am ferit sa degust ceva, i`am lasat doar pe colegii mei, deci nu pot decat sa vorbesc despre impresionantul numar de butoaie asezate la fel de simetric pe care le`am vazut acolo.

Crama Beciul Domnesc, care este cea mai mare vinotecă profesională din România, deţine peste 111,000 sticle de vin, cele mai vechi datând din 1949. Crama, monument istoric, inclus în programele de conservare UNESCO, a fost fondată în timpul domniei lui Ştefan cel Mare şi a fost renovată între 1834 -1839, în perioada domniei lui Mihail Sturdza.  Din ce am retinut eu aici, cele mai vechi sticle datand din 1949, au ramas in numar foarte mic [ in jur de 21 ], drept urmare nu sunt disponibile pentru comert, cea mai veche sticla ce poate fi cumparata dateaza din 1989, avand un pret estimativ de 800 de ron.
In final ne`am oprit in Odobesti la Sectia de imbuteliere, unde mi`am facut curaj si am degustat toate cele 7 feluri de vin oferite..Din punctul meu de vedere daca mai urmau inca vreo doua nu ne mai intelegeam unul cu altul ..:D Dar cum organizatorii s`au gandit la toate, a urmat un bine venit si bine primit de catre toti bufet suedez. N`am retinut numele tuturor, insa vedeta cu siguranta a fost Busuioaca de Bohotin[ imbuteliata in 2012], vin care momentan nu se gaseste in comert, urmat desigur de Tamaioasa Romaneasca, cu al ei gust dulce si culoare unica galben aurie.

Ma opresc ca sa nu debitez si mai multe prostii, vreau sa multumesc in primul rand Blogosferei Vrancene ca imi da ocazia sa particip la asa evenimente foarte faine, colegului meu Alin Ionita pentru initiativa, Pr`ului Iulia Suteu, Pr`ului Alexandra Anghel pentru buna comunicare si organizare, colegului Adrian Fluture pentru pozele foarte faine :D, domnului Mateescu care a fost foarte receptiv la toate intrebarile primite, avand un raspuns foarte la obiect la fiecare din ele, si in final multumesc  VINCON Vrancea
 pentru oportunitatea oferita
.